web analytics

Effectief altruïst

Van Gogh, de barmhartige Samaritaan

In een recente editie van de publicatie ‘oneworld’ (www.oneworld.nl) stond de volgende korte mededeling , getiteld ‘Aan de slag als effectief altruïst’:

‘Wil je zelf een effectieve altruïst worden? Dan kun je terecht bij websites als GiveWell, Giving what you can en The Life You can Save. Zij publiceren lijsten van goede doelen met veel impact.
Animal Charity Evaluators doet hetzelfde, maar richt zich specifiek op dierenwelzijn. De website van Effectief Altruïsme geeft ook tips voor effectief goed doen met je vrije tijd en je carrière. In aanbouw is het model van Giving for Impact, opgezet vanuit de Erasmus Universiteit, met een overzicht van meer en minder effectieve interventies. Handig voor donateurs, maar ook voor (kleinschalige) goede doelen die moeten kiezen wat voor soort project ze gaan doen’.

Keuze te over als je nog meer goed wilt doen! Deze websites hebben het grote voordeel dat ze spontane, emotionele gevoelens van compassie koppelen aan verstandig gebruik van je beperkte middelen