web analytics

Nieuws: ZevenZondenspel

De Zeven Hoofdzonden van Jheroen Bosch

Er is een nieuw strategisch familiespel op de martkt: het ZevenZondenspel. Het spel is ontworpen door Birgitta Hermans en gebruikt de symboliek van Jheronimus Bosch als inspiratiebron.
Jheronimus Bosch bezag het leven als een pelgrimstocht, een reis vol verleidingen en gevaar. De zeven hoofdzonden staan centraal in de werken van Bosch en ook in het ZevenZondenspel.
Dit familiespel is een knipoog  naar de zonde en deugd. “Je kunt het leven niet leiden zonder zonden te begaan”. Het spel in het kort: De spelers starten hun geheime levensweg met levensvruchten en zeven zondenkaarten. Ieder kiest een karakter uit het schilderij van Bosch. De jaloerse Ratduivel of de ijdele Eenhoorn die het liefst naar haar spiegelbeeld staart? Of de luie Tuimelaar die zich laat dragen door medespelers? Zeven dieren met elk hun eigen karakter staan te popelen om naar hun eindbestemming te gaan, het Paradijs, de Tuin of de Hel. Onderweg liggen zonden en verleidingen op de loer. Alleen een passende deugdenkaart kan je behoeden voor de zonde.

Tuin der Lusten

Winnen doe je door strategisch inzicht, wijsheid en een beetje geluk. Maak je op voor een avond vol luiheid, woede, hebzucht, gulzigheid, jaloezie, lust, ijdelheid en vooral veel lef en tactiek
Afgelopen jaar is het spel op verschillende scholen gespeeld als onderdeel om met elkaar spelenderwijs in gesprek te gaan over zonden en deugden.

Dit spel kan op twee verschillende manieren gespeeld worden:
– als gezelschapsspel, strategische speelwijze of
– als spel om met elkaar spelenderwijs in gesprek te gaan. Kinderen die pesten hebben vooral moeite met het meevoelen wat een ander voelt, zogenaamde affectieve empathie. Deze speelwijze bevordert het meevoelen.

 

 ZevenZondenspel gebaseerd op de Tuin Der Lusten van Jheroen Bosch

Het spel is te koop vanaf 35.00 euro

Info:www.zevenzondenspel.nl